Even voorstellen

Onder deze kop willen wij als bestuursleden ons aan u voorstellen,de bedoeling van deze presentatie is “Wie zit er in het BPV bestuur,en wat of wie zijn ze eigenlijk.

 

Mijn naam is Wim Strous,ik ben woonachtig in St.Odiliënberg,dit ligt in Midden-Limburg.Ik ben geboren en getogen op een gemengd bedrijf,waar  pluimvee altijd  een van de takken was.In 1984 heb ik het bedrijf overgenomen van mijn ouders en ben toen daarnaast  gestart met tuinbouw(prei en asperges).Toen ik het bedrijf overnam,stond er een stal met kooihuisvesting,ik ben toen overgegaan op scharrel,dit werd later vrije uitloop en sinds 2004 zijn we biologisch.In 2009 hebben we een nieuwe stal gebouwd en zijn we met de tuinbouw gestopt.Mijn vrouw werkte in de zorg en sinds 2002 hebben we een zorgtak erbij en bieden we dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking.

 

Groeten,

Wim Strous

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn naam is Henk Spruijt,geboren en getogen in Dordrecht,u weet het nog wel “ van de Koningsdag”
Mijn wieg stond bepaalt niet op een pluimvee bedrijf maar in een gewone straat in Dordt.
Na mijn opleiding heb ik een aantal functie’s in de voer en broederij wereld gehad,jarenlang liep ik op pluimvee bedrijven soms tot ver over de NL landsgrenzen.
U begrijpt het al als je het arbeidsplezier ziet en vooral wat ermee te verdienen valt wil je dat zelf ook.
Uiteindelijk heb ik samen met mijn zoon een opfokbedrijf gekocht in Vorchten,vanaf de aankoop zijn we bezig om het bedrijf om te bouwen naar een BIO opfokbedrijf,uiteindelijk moet dit jaar de laatste stal klaar zijn.
Wat ik vind van “bio”, Je moet meer vakman/pluimveehouder zijn, je moet meer bezig zijn met je dieren,direct signaleren en ingrijpen,en hij kan het hoor ,mijn zoon!
Een groot deel van mijn tijd gaat naar bestuur en administratie,vandaar deze presentatie.
Namens de BPV en Mts.Spruijt,wens ik u veel plezier en succes met deze mooie manier van pluimvee houden.

Hartelijke groet,
Henk Spruijt.