Webinar 25 april: Bomen en struiken in de buitenuitloop

Webinar 25 april: Bomen en struiken in de buitenuitloop

Afgelopen jaar mochten de kippen bijna niet naar buiten en waren de eieren geen vetpot. Dit nodigde niet uit om te investeren in de uitloop van de kippen.

Toch kan de uitloop, tegen relatief lage kosten, met subsidie, een extra bron van inkomsten worden. Door productieve bomen in de uitloop te planten komen de volgende mogelijke inkomstenbronnen in beeld. Er zijn meerdere (soms zeer aantrekkelijk) subsidieregelingen inzetbaar (afhankelijk van locatie).
  • Carbon credits 600 euro/ hect/ jaar
  • Noten of vruchten 2.000 euro
  • Biomassa/ hout 500 a 1.000 euro
  • Beheersvergoeding 500 a 2.000 euro
Bomen en struiken in de buitenuitloop leveren een positieve bijdrage aan het welzijn en de gezondheid van de kippen en dus aan ook de kwaliteit van de eieren. Daarnaast draagt het bij aan het sluiten van de nutriëntenkringloop en voorkomt het piekbelasting van bodem en water bij stallen. Dit is ook waarom de overheid investeert, het stimuleren van biodiversiteit, rekeninghoudende met aan bodem en water.

De Biologische Pluimvee Vereniging organiseert samen met Agroforestry Netwerk Gelderland een introductie webinar: Bomen en struiken in de Buitenuitloop. Ontvang praktische tips over de uitvoering en uiteraard, de subsidiemogelijkheden.

Voor wie?
Voor alle leden van de BPV en andere geïnteresseerde pluimveehouders,

Wanneer
U bent van harte uitgenodigd op 25 april deel te nemen aan het webinar. Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst? U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar Agroforestry@hetbuitenburo.nl.

Programma
13.30 – 13.40   Welkom en introductie Dyon Temmink (Agroforestry Gelderland)
13.40 – 14.10   Bomen in kippenuitloop Monique Bestman (Louis Bolk Instituut)
14.10 – 14.20   Ervaringen uit de praktijk Theo Folmer uit Lunteren
14.20 – 14.40  Verdienmodellen Piet Rombouts
BPV maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees hier ons Privacy Statement.
Akkoord